ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια Προγράμματος Αγωγής Υγείας που έχει αναλάβει το σχολείο μας.

Υπεύθυνες προγράμματος: Εξάρχου Μαρία, Ράπτη Ευτυχία

Μαθητές: Τμήμα Γ3 (σχολικό έτος 2012-2013)

Εδώ μπορούμε να ανεβάζουμε αναρτήσεις σχετικά με θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μία ταινία για το Cyber bullying

Trust (εμπιστοσύνη)

   Αμέτρητες είναι πλέον οι παγίδες στο διαδίκτυο, με θύματα κυρίως παιδιά. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τρία στα δέκα παιδιά έχουν δεχθεί απειλές και εκφοβισμούς μέσω internet, ενώ οι δράστες είναι συνήθως άτομα, που κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ. Ο τρόπος που δρουν είναι απλός: Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυκλοφορούν προσβλητικές φωτογραφίες, δημιουργούν ψεύτικα προφίλ ή ακόμη και ψεύτικες ομάδες εναντίον του θύματος.
    Η Ελλάδα μαζί με τη Ρουμανία είναι οι δυο χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό θυμάτων cyber bullying στην Ευρώπη με 27% ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους, από τα οποία η μεγάλη πλειονότητα των θυμάτων είναι κορίτσια και των θυτών αγόρια.
    Έτσι με αφορμή αυτήν την έρευνα έχω να σας προτείνω την ταινία ''Trust'' όπου μία κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής αποπλάνησης μέσω του διαδικτύου από ένα άντρα πολύ μεγαλύτερό της ηλικιακά!


 
Η δεκατετράχρονη Annie (Liana Liberato), λοιπόν, γνωρίζει έναν νέο φίλο μέσα από το Internet και μετά από μήνες συζητήσεων σε chat rooms, η νεαρή κοπέλα θα αποφασίσει να συναντήσει τον Charlie (Chris Henry Coffey). Η συνάντηση όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που περίμεμε η ηρωίδα για την Annie αφού ο φίλος της είναι ένας 40χρονος άντρας που σκοπεύει να τη βιάσει. Τότε είναι πλέον πολύ αργά. Ο πατέρας της (Clive Owen) αποφασίζει να αναζητήσει τον ένοχο, ενώ η μητέρα της μένει πίσω στο σπίτι, προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου