ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια Προγράμματος Αγωγής Υγείας που έχει αναλάβει το σχολείο μας.

Υπεύθυνες προγράμματος: Εξάρχου Μαρία, Ράπτη Ευτυχία

Μαθητές: Τμήμα Γ3 (σχολικό έτος 2012-2013)

Εδώ μπορούμε να ανεβάζουμε αναρτήσεις σχετικά με θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Προστασία του Η/Υ μας

    Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, το Internet (εκτός από χρήσιμο) μπορεί να αποβεί και επικίνδυνο, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον υπολογιστή μας. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί τα προγράμματα προστασίας από ιούς (αντιϊκά προγράμματα). Εκτός από από αυτά, οι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν ήδη εγκατεστημένα προγράμματα προστασίας (τείχη προστασίας), αλλά δεν αρκούν για να μας προστατέψουν ενάντια σε όλα τα κακόβουλα προγράμματα που μπορούν να εισβάλλουν στον υπολογιστή μας.
   Υπάρχουν διάφορα είδη αντιϊκών προγραμμάτων, κατασκευασμένα από διάφορες εταιρείες. Κάποια  από αυτά μπορούμε να τα βρούμε και να τα κατεβάσουμε δωρεάν από το Διαδίκτυο, ενώ άλλα πρέπει να καταβάλουμε ένα αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Η διαφορά τους είναι ότι τα δωρεάν προγράμματα έχουν λιγότερες δυνατότητες από τα μη δωρεάν. Εάν λοιπόν θέλουμε να είμαστε 99,9% σίγουροι ότι ο υπολογιστής μας δεν θα μολυνθεί από κάποιο ιό, δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε (λέω 99,9% γιατί πάντα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, αφού οι ιοί δεν σταματούν να εξελίσσονται).
   Κάποια από τα προγράμματα που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν από το Internet είναι τα ακόλουθα:


  • AVG
  • Avast
  • Avira
  • ESET
  • Panda
  • Norton
  • Kaspersky
και άλλα...

   Πριν καταλήξουμε σε ποιο πρόγραμμα θέλουμε, πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τις δυνατότητές τους και να επιλέξουμε αυτό που καλύπτει τις δραστηριότητές μας στο Διαδίκτυο.

   Ο κίνδυνος του Internet όμως δεν σταματάει εδώ. Εκτός από την ασφάλεια του υπολογιστή μας πρέπει να προσέχουμε και για την προσωπική μας ασφάλεια, ακολουθώντας τους κανόνες ασφαλής περιήγησης στο Διαδίκτυο. Γιατί ο υπολογιστής είναι υπολογιστής, αλλά η ζωή μας  ΖΩΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου