ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια Προγράμματος Αγωγής Υγείας που έχει αναλάβει το σχολείο μας.

Υπεύθυνες προγράμματος: Εξάρχου Μαρία, Ράπτη Ευτυχία

Μαθητές: Τμήμα Γ3 (σχολικό έτος 2012-2013)

Εδώ μπορούμε να ανεβάζουμε αναρτήσεις σχετικά με θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΙΟΙ


Το Panda Security παρουσιάζει τα top ten κακόβουλα software που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Είναι μια απειλή και κυκλοφορούν ανάμεσα στους υπολογιστές. Εκεί που δεν το περιμένεις, ίσως ο ILoveYou, Netsky, Chernobyl ή ο ισπανικός Barrotes έχουν ήδη καταστρέψει όλα σου τα δεδομένα και πληροφορίες. Είναι κάποιοι από τους 10 πιο επικίνδυνους ιούς των τελευταίων ετών, σύμφωνα με μια έρευνα του Panda Security, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των εικοσάχρονων της εταιρείας. Αυτά τα softwareέχουν επιλεγεί για τη "δημοτικότητα που είχαν όντας πρωταγωνιστές σε μεγάλες επιδημίες".



Παρασκευή 13 ή Jerusalem
Δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Κάθε Παρασκευή και 13 όλα τα προγράμματα που προσπαθούσαν να εκτελεστούν στον υπολογιστή, διαγράφονταν. "Υποτίθεται ότι αυτό γινόταν εις μνήμη της σαραντακοστής επετείου του Εβραϊκού Κράτους στην πόλη της Ιερουσαλήμ", εξηγεί το Panda.

Barrotes
Είναι ο πρώτος γνωστός ισπανικός ιός και εμφανίστηκε το 1993. Μια φορά χρειαζόταν να μολυνθεί το PC, και μετά ο ιός εξακολουθούσε να υφίσταται κρυφά μέχρι τις 5 του Γενάρη, κατά την οποία ενεργοποιείτω και εμφανίζονταν κάποια γραμμές στην οθόνη.

Cascade ή Falling Letters

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1997 και δρούσε μετά τη μόλυνση στο PC, κάνοντας γράμματα να πέφτουν στην οθόνη σαν να ήταν καταρράκτης.

CIH ή Chernobyl

Υπήρχε από τον Ιούνιο του 1998 στην Ταϊβάν και του πήρε μόνο μια εβδομάδα για να διανεμηθεί και να μολύνει εκατομμύρια υπολογιστές.

Melissa

Έκανε την εμφάνιση του στις 26 Μαρτίου του 1999 στις ΗΠΑ και ήταν ένας από τους πρώτους ιούς που χρησιμοποιούσε τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, και έφτανε με το μήνυμα "Εδώ είναι το έγγραφο που ζήτησες, να μην το δείξεις σε κανέναν".

ILoveYou ή Loveletter

Εμφανίστηκε το 2000, εκ Φιλιππινών. Έφθανε έχοντας σαν θέμα ILoveYou και ήταν ικανός να μολύνει εκατομμύρια υπολογιστές και σημαντικά ιδρύματα όπως το Πεντάγωνο.

Klez

Γερμανικός ιός που γεννήθηκε το 2001, και μόλυνε μόνο κάθε 13η ημέρα των μονών μηνών.

Nimda

Το όνομα του ερχόταν σαν administrator/διαχειριστής. Εμφανίστηκε στην Κίνα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2001 και ήταν ικανός να δημιουργεί δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή που επιτεθόταν.

SQLSlammer

"Ήταν ένας αληθινός πονοκέφαλος για τις εταιρείες", λέει το Panda. Γεννήθηκε στις 25 Γενάρη του 2003 και κατάφερε να επηρεάσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο servers σε μόνο μερικές μέρες.

Blaster

Καταγόμενος από τις ΗΠΑ, δημιουργημένος στις 11 Αυγούστου του 2003, και περιείχε στον κώδικα του το μήνυμα: "Θέλω μόνο να σου πω ότι σε θέλω" και πρόσθετε επίσης το "Billy Gates, γιατί το κάνεις αυτό δυνατό; για να βγάζεις λεφτά και να φτιάχνεις τα προγραμματα σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου